Mitä kuluja tulee autoillessa


 

 
Autoilun kulut
Kaikkia auton omistajia tietysti kiinnostaa paljon, että minkälaiset autoilun kulut todellisuudessa ovat. Autovero tietysti pitää aina maksaa ja polttoainetta ostaa, mutta eihän siinä ole kaikki. Lisäksi pitää huomioida auton hankintahinta ja korjaukset. Autokorjaamoja löytyy Suomen joka kunnasta ja niissä hinnat vaihtelevat sijainnin ja käytössä olevien laitteiden mukaan. Kyselin ihan mielenkiinnosta eri palvelujen hintoja parilta autokorjaamolta Muuramesta. Esimerkiksi näissä paikoissa autuhuolto -hinnat olivat aika alhaiset verrattuna suurempiin kaupunkeihin. Muuramessa kysyin hintaa www.autovanhala.com/ ja vastaavantasoisia hintoja sain myös toisesta autokorjaamosta. Ei kuitenkaan ole sellaista autoa, jota ei tarvisi ikinä autohuollossa käyttää. Mutta eihän ne autoilun kulut vielä siinä ole, lisäksi pitää laskea myös renkaiden hinta ja niihin menevä raha. Kesärenkaat ja talvirenkaat ovat kuluvaa sorttia, joten niitäkin pitää uusia muutaman vuoden välein. Ja osaako sitä jokainen itse vaihtaa renkaat vai pitääkö renkaiden vaihto -palvelu myös ostaa korjaamolta. Moni korjaamohan myy nykyään renkaita ja tarjoaa erilaisia renkaita varsinaisen autonkorjauksen lisäksi.
Ja mitä kaikkea oheistoimintaa sitten vielä lasketaan autoilun kuluihin ? Kuuluuko erilaiset koulutukset niihin. Toki ajokortin hinta pitää laskea autoilun kuluihin, mutta varsinkin ammatikseen ajavilla rahaa kuluu myös sen jälkeen erilaisiin koulutuksiin. Nykyään monen taskusta löytyy työturvallisuuskortti,
sellaisen saa esim. Turun seudulla hankittua www.suomenammattipatevyyskoulutus.fi/?Korttikoulutukset___Ty%C3%B6turvallisuuskortti. Mutta se on tietysti kaikkien alojen asia, autoiluun enemmän liittyvä on esim.
vaarallisten aineiden kuljetukseen tarkoitettu www.suomenammattipatevyyskoulutus.fi/?Korttikoulutukset___ADR-korttikoulutus
RACin mukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivat autoilijat käyttävät vuosittain keskimäärin 5 000 dollaria (9 000 dollaria) autoonsa eli noin kolmannes keskimääräisestä nettopalkasta. kun taas RACV ehdottaa noin 10 000 AUD vuodessa verrattuna kaikkien Australian aikuisten 26 000: een mediaaniin tuloihin tai kaikkien australialaisten kotitalouksien mediaaniulottuvuuteen. Tämä tilanne heijastuu useimmissa muissa länsimaissa. Keskimääräisen auton omistajan osalta poistot muodostavat noin puolet auton kulusta. Tyypillinen autoilija aliarvioi kiinteitä kustannuksia suurella marginaalilla tai jopa jättää sen kokonaan huomiotta RAC: n tekemän tutkimuksen mukaan. Autokuljetusten korkeat kustannukset ovat useita syitä: Tyypillinen yksityisauto viettää suurimman osan käyttöajastaan ??käyttämättömänä ja joillekin ajoneuvoille poistot ovat merkittävä osa kokonaiskustannuksista. Verrattuna irtotavaran kuljettaviin ajoneuvoihin, kuten lentokoneisiin, linja-autoihin ja junaan, yksittäisillä ajoneuvoilla on huonompi mittakaavaetuja. Kapasiteetin käyttöaste on alhainen. Autojen keskimääräinen käyttöaste on alle 1,5 matkustajaa useimmissa osissa maailmaa. Toimenpiteet, kuten korkean käyttöasteen ajoneuvojen kaistat, yrittävät käsitellä tätä ongelmaa. Autojen energiatehokkuus on yksi alhaisimmista useista kuljetusvälineistä. Yksityisautoilu ja julkiset verot: Auton ajokulut voidaan jakaa seuraavasti (ei erityistä järjestystä): Polttoaine (polttoainevero mukaan luettuna) korjaus ylläpito rahoitus Vakuutus Pysäköinti Tieliikenteen tiet, sillat ja tunnelit Ajoneuvovero Ajoneuvojen tarkastus Rekisteröinti Auton pesu Yhdistyneessä kuningaskunnassa autojen matkailu on viimeisen viiden vuosikymmenen aikana jatkuvasti vähentynyt. Liikenneministeriön mukaan autojen todelliset kustannukset ovat laskeneet 9 prosenttia vuosina 1980-2007. Tämä kehitys johtuu osittain kustannustehokkaammista valmistustekniikoista ja osittain siitä, että moottorit ovat polttoainetehokkaampia. Varsinkin harrasteautoilussa huomaa, että moottoreiden tekniikka on kehittynyt paljon viime vuosina ja autot ovat paljon ympäristöystävällisempiä nykyään. Siihen suuntaan entistä enemmän maailmaa vie myös sähköautojen tulo markkinoille.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2004-2016 Yhteystiedot: ASQ 0704 Finland | asq0704@asq-0704.org