Yrityspalvelut, kirjoittaminen. tulostaminen 
Kaikenlaisten panotöiden ja tarrojen tekeminen on nykyään arkipäivää kaikkien yritysten elämässä. Tai eihän niitä yleensä itse tehdä, vaan tilataan joltain alan toimijalta, kuten www.suomenkayttotarra.fi. Sinänsä tulostaminen on kehittynyt huimasti viime vuosikymmeninä ja tarrat sekä teippaukset syntyvät huomattavasti nopeammin ja halvemmalla kuin muutama vuosikymmen sitten. Varsinkin monet kaupan alan yritykset ovat tästä mielissään, koska kaupoissahan pitää kuitenkin saada tuotteille näkyvyyttä ja hintatietoja jatkuvasti esille ja päivitettyä ajan tasalle.
Tulostamisen historiaa
Liikkuva tulostus
Koreasta, aikaisin tunnettu liikkuva metallityyppinen kirja, 1377. Bibliothèque Nationale de France, Pariisi  Läntisen typografian historia Liikkuva tyyppi / tulostaminen on painatus- ja typografiojärjestelmä, jossa käytetään irrotettavia metallityyppisiä kappaleita. Liikuteltava tulostusyksikkö  mahdollistaa paljon joustavampia prosesseja kuin käsin kopiointi tai lohkotulostus. Noin 1040, ensimmäinen tunnettu siirrettävän tyyppinen tulostus -järjestelmä luotiin Kiinassa Bi Sheng posliinista.Bi Sheng käytti savi tyyppiä, joka rikkoi helposti, mutta Wang Zhen vuoteen 1298 mennessä oli veistetty kestävämmäksi puusta. Hän kehitti myös monimutkaisen pyörivän pöydän järjestelmän ja numeroiden yhdistämisen kirjallisiin kiinalaisiin merkkeihin, jotka tekivät lajittelu- ja painatustottumuksia tehokkaammiksi. Pääasiallisena menetelmänä oli kuitenkin puupilkkujen tulostaminen (ksylografia), joka "osoittautui halvemmaksi ja tehokkaammaksi Kiinan painamiseen tuhansina merkkeinä" . Kupari liikuteltava painatus syntyi Kiinasta 12-luvun alussa. Sitä käytettiin Pohjois-Song-dynastian paperipankin laajamittaisessa painatuksessa. Liikkuva tyyppi levisi Koreaan Goryeon dynastian aikana. Noin 1230 korealaiset keksivät metallityyppisen siirrettävän painatuksen pronssia käyttäen. Jikji, julkaistu vuonna 1377, on aikaisintaan tunnettu metalli painettu kirja. Käytettiin mallivalikoimaa, joka oli sovitettu kolikoiden valumenetelmästä. Hahmo leikattiin pyökkipuusta, joka puristettiin sitten pehmeälle saviin muotin muodostamiseksi ja pronssi kaadettiin muottiin ja lopulta tyyppi kiillotettiin. Ranskalainen tutkija Henri-Jean Martin kuvaili "korealaista metallia" liikkuvaa tyyppiä "erittäin samanlaisena kuin Gutenbergin". 
Pelkät mainokset eivät kuitenkaan yritykselle riitä, pitää olla myös henkilö, joka johtaa toimintaa ja pitää kontaktia asiakkaisiin, heiltähän raha yritykseen tulee. Siinä mielessä hyvin tärkeä asia yritykselle on yritysvalmennus, varsinkin jos yrittäjällä ei ole paljoa kokemusta liiketoiminnasta. Yritysvalmennusta tarjoavat monet alan konkarit ja se on arvokasta oppia monelle aloittavalle yrittäjälle. Samoin yritysvalmennuksesta on hyötyä monille pitempäänkin toimineelle yrittäjälle, joka esim. vaihtaa alaa. Yritysvalmennusta voi tehdä monella eri tavalla, yksi tapa on niinkin kaukainen kuin mielen treenaaminen, jota toteutetaan monilla erilaisilla metodeilla. Yksi suosittu on logoterapia, joka kehitettiin Wienissä.
Kolmas yritysten paljon tarvitsema palvelu on kirjoittaminen, lontooksi writing. Siitäkin voi erotella useita alalajeja kuten mainosten kijoittaminen ja tieteellinen kirjoittaminen sekä editointi (scientific editing ja scientific writing). Jälkimmäistä tarjoaa www.ecosciedit.com.
Tieteellinen kirjoittaminen voi sisältää seuraavia julkaisuja: Tieteellisissä julkaisuissa julkaistuja tieteellisiä artikkeleita tieteeseen ja teknologiaan erikoistuneet patentit (esimerkiksi biologiset patentit ja kemialliset patentit) kirjat, jotka on kirjoittanut yksi tai pieni osa kirjoittajista muokatut määrät, joissa jokainen luku on toisen tekijän tai kirjoittajaryhmän vastuulla, kun taas toimittaja on vastuussa projektin laajuuden määrittämisestä, työn säilymisestä aikataulussa ja tyylin ja sisällön johdonmukaisuuden varmistamisesta esityksiä akateemisissa konferensseissa, etenkin tiedeyhteisöjen järjestämissä kuten esimerkiksi NTSB: n hallintoviranomaisen suorittama rikostekninen tutkimus tieteellisiä julkaisuja World Wide Webissä yksittäisten tutkijoiden tai tutkimusorganisaatioiden omasta aloitteesta antamat kirjat, tekniset raportit, esitteet ja työpaperit; nämä ovat joskus järjestetty sarjaan blogeja ja tiedefoorumeita Kirjallisuuden eri osien merkitys vaihtelee tieteenalojen välillä ja on muuttunut ajan myötä. Vuodesta 2006 lähtien vertaisarvioitu lehtiartikkelit ovat hallitseva julkaisutyyppi ja niillä on korkein arvostus. Lehdet vaihtelevat kuitenkin huomattavasti arvostuksellaan ja merkityksellään, ja niiden asema voi vaikuttaa julkaisemiensa tutkimusten näkyvyyteen ja vaikutuksiin. Kirjojen merkitys, jota kutsutaan myös tutkimusmonografeiksi, riippuu aiheesta. Yleensä yliopistopyyhkeiden julkaisemia kirjoja pidetään yleensä arvokkaampina kuin kaupallisten puristimien julkaisut. Työpapereiden ja konferenssitapahtumien tila riippuu kurinalaisuudesta; ne ovat tyypillisesti tärkeämpiä ammattikorkeakouluissa. Julkaisun esikatselu tai tieteellinen raportti verkossa on aiemmin ollut vähäistä, mutta joissakin aiheissa, kuten matematiikassa tai suurenergisessä fysiikassa, se on nyt hyväksytty vaihtoehto.
 


  

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2004-2016 Yhteystiedot: ASQ 0704 Finland | asq0704@asq-0704.org