Matkailu ja lomaosakkeet


 

 
Viimeistään loppuvuodesta suomalaiset alkavat jo kovasti suunnitella joululoman ja talviloman viettoa. Moni lähtee Lappiin laskettelemaan ja kylpylään. Siellä kannattaa kokeilla myös moottorikelkan vuokrausta tai moottorikelkkasafaria. Varsinkin Levin suunnalla erilaisia moottorikelkka -palvelujen tarjoajia on paljon. Kaikilta saa ainakin vuokrata moottorikelkan ja aika monet järjestävät myös ohjattuja moottorikelkkasafareja. Yksi tällainen on Levin suunnalla www.tokkasafaris.fi/.
Lomalle kun lähtee niin ainakin ulkomaita varten on hyvä opetella vähän englantia. Nykyään se onnistuu myös kätevästi verkossa. Engalnnin verkkokursseja löytyy  https://puhuenglantia.fi/. Jotta palvelua voi kokeilla ennen maksua niin sivuilla on tarjolla myös ilmainen kielikurssi.
Ja toinen tärkeä asia ennen matkalle lähtöä on tietysti pakata matkalaukut ja sitä ennen varmistaa, että matkalaukku löytyy ja se on ehjä. Jos on menossa matkalle lentokoneella ja haluaa ottaa laukun mukaan matkustamoon niin silloin hyvä vaihtoehto on lentolaukku. Lentolaukut löytyy myös monesta nettikaupasta. Jos matkalaukku tai lentolaukku tuntuu liian isolta matkustamoon niin jonkinlainen lentoreppu voisi olla sopiva.
Hyvä tapa loman viettoon voi monelle olla lomaosakkeen hankkiminen. Lomaosakkeista on monissa maissa erilaisia sääntöjä, esim. määritetyt asetukset Meksikossa Toukokuun 17. päivänä 2010 Meksikon talousministeriön kautta standardien pääosaston kautta perustettiin uusia määräyksiä ja vaatimuksia lomaosake palveluiden kehittäjille. Uudet säännöt on kuvattu virallisessa Meksikon normissa (NOM), joka koostuu useista Meksikon eri toimintoihin sovellettavista virallisista standardeista ja määräyksistä. Uuden standardoinnin aikana osallistuivat seuraavat laitokset: Mexican Resort Development Association (AMDETUR) Matkailun kehittämisen kansallisrahasto (FONATUR) [6] Liittovaltion kuluttajansuojavirasto (PROFECO) Talousministeriö (SE) Matkailun sihteeri (SECTUR) NOM: tä kutsutaan virallisesti nimellä: "NOM-029-SCFI-2010, kaupalliset käytännöt ja tietovaatimukset aikaosuuden huoltopalvelun esittämiselle". Markkinointiyrityksillä ei ole lupaa tarjota lahjoja ja pyytää tulevia lomaosake tai viikko-osake omistajia ilman, että tarjouksen todellinen tarkoitus määritellään selkeästi. Osa-aikaisen sopimuksen purkamisvaatimusten on oltava käytännöllisempää ja vähemmän raskaita. NOM tunnustaa lomosakkeiden kuluttajien yksityisyyden oikeudet. Määräaikainen käyttöoikeuden tarjoaja on ehdottomasti kielletty kuluttajan henkilökohtaisten tietojen luovuttamisesta ilman kirjallista suostumusta. Verbaaliset lupaukset on kirjoitettava ja vahvistettava alkuperäiseen lomaosake -sopimukseen. Lomaosake -palveluntarjoajan on noudatettava kaikkia osa-aikaista sopimusta koskevaa velvoitetta sekä aikaosuuden korvaustapahtuman sisäisiä sääntöjä. Kuluttajalle suunnatut maksut on määriteltävä selkeästi, ja ne on määriteltävä lomosakkeen hakemuslomakkeilla, mukaan lukien jäsenmaksut ja kaikki ylimääräiset palkkiot (ylläpitomaksut / vaihtoklubinpalkkiot). Uusien säännösten soveltaminen turisteihin, henkilöihin tai yhteisöihin, jotka tarjoavat aikaosuuksia, aikaosuuspalvelun tarjoajan määritelmä laajennettiin ja selkeytettiin huomattavasti. Jos lomosakkeen tarjoaja ei noudata NOM: ssä säädettyjä sääntöjä, seuraukset voivat olla huomattavia, ja niihin voi sisältyä taloudellisia seuraamuksia, jotka voivat vaihdella 50,00 - 200 000,00 dollaria.
 


 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2004-2016 Yhteystiedot: ASQ 0704 Finland | asq0704@asq-0704.org